Chandra Yoga | Ashtanga Yoga Koukaki

Εάν επιθυμείτε να ξεκινήσετε πρακτική μαζί μας καθώς και για περισσότερες πληροφορίες για εμάς και τα μαθήματα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Chandra Yoga © 2018
Design by: Johnny K. Studio
Photos by: Voursoukis Giorgos

— ASHTANGA YOGA KOUKAKI
lights
 • Εάν επιθυμείτε να ξεκινήσετε πρακτική μαζί μας, στείλτε μας πρώτα ένα email. Αναφέρατε κάποια πράγματα για εσάς, την –όποια- προηγούμενη εμπειρία σας στη yoga ή σε άλλο είδος άσκησης, γράψτε μας τις απορίες σας.

 

 • Οι αρχάριοι είναι ενθουσιωδώς ευπρόσδεκτοι. Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία ή να γνωρίζετε τις θέσεις -γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Ζητήστε μας να σας προτείνουμε σε ποιο μάθημα να έρθετε για πρώτη φορά.

 

 • Οι περιπλανώμενοι ασκούμενοι είναι και αυτοί, εξίσου ευπρόσδεκτοι. Εάν ασκείστε ήδη στην Ashtanga και βρίσκεστε στη γειτονιά μας για μικρό χρονικό διάστημα, στείλτε μας ένα e-mail με τις μέρες και ώρες που σκοπεύετε να έρθετε.

 

 • Όσο πιο συχνά ασκείται κανείς στην Ashtanga Yoga, τόσο περισσότερους καρπούς του αποφέρει αυτή η πρακτική. Έτσι και εμείς, ενθαρρύνουμε τους ασκούμενους να εμφανίζονται τακτικά και με συνέπεια. Ρωτήστε μας για τα μηνιαία πακέτα μαθημάτων που προσφέρουμε.

 

 • Τα πακέτα μαθημάτων ισχύουν για τον εκάστοτε ημερολογιακό μήνα. Παρακαλούνται όλοι οι ασκούμενοι να είναι κάτι παραπάνω από συνεπείς στην τήρηση των υποχρεώσεών τους, για την ομαλή λειτουργία της σχολής.

 

 • ΟΛΑ τα νέα της σχολής ανακοινώνονται μέσω e-mail, με αναρτήσεις στο site και στα social media, και φυσικά, στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής. Εάν δεν βρίσκετε αυτό που θέλετε σε κάποιο από αυτά τα σημεία, ρωτήστε μας.
 • Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα της σχολής σχετικά με τις ώρες έναρξης των μαθημάτων και είστε όσο πιο συνεπείς γίνεται.

 

 • Πριν μπείτε, λάβετε υπ’ όψιν ότι μπορεί κάποιοι μέσα να έχουν ξεκινήσει ήδη την –σιωπηλή- πρακτική τους, οπότε κινηθείτε αναλόγως. Μπείτε αθόρυβα, τοποθετήστε τα παπούτσια σας στην παπουτσοθήκη, περάστε στα αποδυτήρια. Απενεργοποιήστε ή βάλτε το κινητό σας στο αθόρυβο και μιλάτε χαμηλόφωνα, χωρίς ένταση. Η ομιλία στο κινητό μέσα στη σχολή απαγορεύεται.

 

 • Όλες οι κινήσεις μέσα στη σχολή -από το βηματισμό μέχρι το άπλωμα του στρώματος- καλό θα ήταν να γίνονται, στο μέτρο του δυνατού, ήσυχα.

 

 • Ενημερώνετε πάντα τη δασκάλα σας για τυχόν προβλήματα υγείας, ενοχλήσεις ή τραυματισμούς.

 

 • Έρχεστε για μάθημα καθαροί, με απλά, άνετα και εξίσου καθαρά ρούχα. Ιδανικά, χωρίς να έχετε φάει βαριά τις προηγούμενες 3 ώρες. Καλό είναι να έχετε πιεί αρκετό νερό πριν, αλλά να μην πίνετε κατά τη διάρκεια της πρακτικής. Μη χρησιμοποιείτε έντονα, συνθετικά αρώματα και κολώνιες. Εάν ιδρώνετε, έχετε μαζί σας μία ή περισσότερες πετσέτες.
 • Στην πρακτική της Ashtanga Yoga ακολουθούμε μια σταθερή, προκαθορισμένη ροή θέσεων , η οποία αποτελείται από 6 σειρές – η κάθε μία λίγο πιο απαιτητική από την προηγούμενη. Γι’ αυτόν το λόγο πρακτική διαφέρει από ασκούμενο σε ασκούμενο όσον αφορά τη διάρκεια και τη δυσκολία. Ένας αρχάριος θα εισαχθεί σε αυτήν βήμα-βήμα ξεκινώντας από την αρχή. Μπορεί να υπολογίζει ότι η πρακτική του θα διαρκεί -αρχικά- περίπου 1 ώρα, και θα φτάσει σταδιακά περίπου στη 1 1/2 ώρα.

 

 • Στη σχολή θα βρείτε κοινόχρηστα στρώματα για τα πρώτα σας μαθήματα. Ωστόσο, προτρέπουμε τον κάθε μαθητή, από κάποια στιγμή και μετά, να φέρνει και να χρησιμοποιεί το δικό του στρωματάκι. Μπορείτε, εάν θέλετε, να το αφήσετε στη σχολή με το όνομά σας γραμμένο σε μια γωνία, για να μη χρειάζεται να το κουβαλάτε κάθε φορά. Επίσης, μπορείτε αν θέλετε να φέρετε μια απλή κουβερτούλα για να χρησιμοποιείτε στην τελική χαλάρωση.

 

 • Μετά το τέλος του μαθήματος, επιστρέψτε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήσατε στη θέση του.

 

 • Σεβαστείτε το σώμα σας, ακούστε το, δώστε του χρόνο και υπομονή. Εάν έχετε πυρετό αποφύγετε την πρακτική -και για εσάς αλλά και για τους γύρω σας! Εάν έχετε κάποιον τραυματισμό, κινηθείτε με επίγνωση. Οι κοπέλες  κατά τη διάρκεια της περιόδου, το ίδιο. Ή πάρτε ρεπό. Ή αν δεν είστε σίγουρες, συμβουλευτείτε μας. Αναπνεύστε. Βαθιά και δυνατά. Τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.